Prima mobilitate interna pentru studentii romani

Bucuresti, 29 august 2008 – Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a convins rectorii universitatilor politehnice din Bucuresti si Timisoara sa demareze primul program de mobilitate interna pentru studentii romani in anul universitar 2008-2009. Obiectivul ANOSR a fost atins in cadrul dezbaterii „Mobilitatea studentilor”, pe care alianta a organizat-o in parteneriat cu federatia sindicala Alma Mater joi, 28 august, unde au fost prezenti reprezentanti din Administratia Prezidentiala, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior s.a.

Primul raspuns la initiativa ANOSR a venit din partea domnului Nicolae Robu, rector al Universitatii Politehnica din Timisoara, care i-a propus doamnei Ecaterina Andronescu, rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si presedinte al Consiliului Rectorilor din Romania (CNR), sa semneze prima conventie privind recunoasterea academica a creditelor de studii intre cele doua universitati.

Acceptul doamnei Andronescu si discutia ulterioara cu domnul Robu reprezinta primul pas al universitatilor romanesti catre programele de mobilitate interna. Cei doi rectori si-au asumat, astfel, implementarea, pentru anul universitar 2008-2009, a unui prim program de mobilitate interna pentru studenti. Mai mult, cei doi rectori s-au inteles sa semneze aceeasi conventie propusa de domnul Robu si cu restul universitatilor politehnice din tara, precum cele din Brasov si Craiova.

La discutia deschisa de catre ANOSR pentru a rezolva problema mobilitatilor romanesti pentru studenti au participat partenerii evenimentului, reprezentati de domnul Razvan Bobulescu (presedinte Alma Mater), apoi domnul Cristian Preda (consilier prezidential in Departamentul de Educatie si Cercetare din Administratia Prezidentiala) , domnul Remus Pricopie (secretar de stat pentru invatamantul superior in cadrul MECT), domnul Ion Ciuca (director al Directiei de Finantare din Invatamantul Superior din cadrul MECT), doamna Ecaterina Andronescu (presedinte al Consiliului National al Rectorilor si rector al Universitatii Politehnica Bucuresti) si gazda evenimentului, domnul Jan Sadlak (rector UNESCO CEPES).

Dezbaterea „Mobilitatea studentilor” este parte din campania europeana „Let’s Go!”, organizata de catre Uniunea Europeana a Studentilor (ESU), unde ANOSR este unicul reprezentant al studentilor din Romania, si de catre Education International.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: