Cum sa facem curatenie in Universitatile noastre!

Coalitia pentru Universitati Curate

„Mai mult de jumătate dintre studenţi – 55% – recunosc că le dau bani, cadouri sau protocoale profesorilor lor, de obicei pentru a obţine note mai mari sau pentru a trece un examen.”
mai mult decat atat..

„Situaţii de corupţie există şi între profesori: 61% dintre ei spun că sarcinile de lucru sunt distribuite inechitabil, 59% spun că la concursurile pe post „se ştie” pentru cine este postul şi, cel mai adesea, nu se mai înscrie altcineva, iar 47% consideră că seminariile şi cursurile sunt distribuite inechitabil.”

Sistemul universitar românesc – Opiniile cadrelor didactice şi ale studenţilor

Ne convine sau nu aceasta situatie? Multora nu, insa ne adaptam..asa mi-ar raspunde majoritatea colegiilor studenti..nu avem ce sa facem, nu avem unde si cui sa ne plangem sau degeaba luam atitudine, nu se schimba nimic..

Trebuie sa stim ca daca toleram astefel de fapte nu suntem mai nevinovati decat cei ce la infaptuiesc..  Putem depune cu totii eforturi pentru ca administratorul de camin, secretarele de an sau profesorii sa-si schimbe atitudinea la locul de munca, iar noi care alcatuim peste 90% din mediul academic, sa beneficiem de respectul pe care-l meritam, sa nu plecam capul de fiecare data cand vedem astfel de articole, cu gandul ca ceea ce este scris acolo nu ne este strain deloc..

Coalitia pentru Universitati Curate (CUC) este un proiect initializat de Societatea Academica din Romania in parteneriat cu ANOSR si alti actori ce considera ca au de pierdut din cauza coruperii mediului academic.

De curand s-a lansat call-ul pentru studenti evaluatori CUC. Acestia sunt desemnati de catre ANOSR sa formeze echipe impreuna cu un cadru didactic sau doctorand cu experienta in domeniu,urmand ca impreuna sa evalueze 40 de universitati din tara.

Totodata, daca cunoasteti cazuri de coruptie academica puteti completa oricand formularul pe care-l gasiti aici: http://www.romaniacurata.ro/universitati-curate/redir.php?page=formular .

Asadar, nu fiti indiferenti, hai sa facem curatenie!


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: